Morgen in huis!Op werkdagen voor 21.00 besteld.
Gratis retournerenBinnen 14 dagen.
Gratis verzending vanaf €40,- naar NL/BE/DE
Makkelijk & veilig betalen
Veilig achteraf betalen
Tel. momenteel niet bereikbaar

Mijn verdamper lekt, wat nu?

Soms komt lekkage bij een clearomiozer of atomizer voor. In verreweg de meeste gevallen (99%) komt dit door verkeerd gebruik. Hieronder een aantal tips die, wanneer goed opgevolgd, lekkage voorkomen.

Tip 1: Zuig niet te hard!
Dit is vrijwel altijd de oorzaak van lekkage. Zeker voor beginnende dampers is het dampen van een elektrische sigaret even wennen. De manier van inhaleren is heel anders dan bij een analoge sigaret.
U hoeft niet aan de elektrische sigaret te zuigen zoals bij een analoge sigaret. Heel licht inhaleren gedurende 3-4 seconden geeft het beste resultaat (alsof u ademt door een rietje).
U zult dan ook merken dat de damp vanzelf komt en dat de dampproductie groter is dan dat u korte en krachtige trekjes neemt. Wat er gebeurt als u te hard aan de e-sigaret trekt is dat de liquid onverdampt door de coil/atomizer loopt.

Tip 2: Vervang de coil/atomizer regelmatig
Vaak kan een versleten coil (in geval van een clearomizer) of verstleten atomizer (eGo-T, eGo-C of eRoll) lijden tot lekkage. De vloeistof wordt niet meer goed verdampt en door het inhaleren (zie ook tip 1) wordt onverdampte liquid door de atomizer gezogen. Men heeft namelijk de neiging om er harder aan te gaan trekken als de verdamper minder goed gaat presteren. Schoonmaken is vaak ook nog een mogelijkheid om de levensduur van uw verdamper iets te verlengen. Nieuwe atomizers en coils vindt u hier.

Tip 3: Vervang het tankje van uw eGo-C, eGo-T of eRoll regelmatig
De tankjes van bovenstaande systemen kunnen gaan lekken door het veelvuldig verwijderen en terugplaatsen. Vervang daarom de tankjes regelmatig. Bij de eGo-C en eGo-T kunt u de dopjes van de tankjes los vervangen. Deze vindt u allemaal hier. Let er in het geval van een eGo-C of eGo-T van ons eigen merk op dat u een nieuw tankje gebruikt uit het doosje. De tankjes die al in de e-sigaret zitten dienen namelijk puur om de atomizers in de doos afgesloten te houden en hebben daarom geen dopjes.

Tip 4: Let er bij schoonmaken en vullen op dat u geen afdichtringetjes kwijtraakt
Als u een clearomizer schoonmaakt is het belangrijk om alles weer terug te plaatsen. Vaak is de oorzaak van lekken na het schoonmaken of vullen dat er ergens een afdichtringetje ontbreekt, waardoor hij dus gaat lekken. Indien de clearomizer onder de kraan afspoelt, doe dit dan boven een vergiet of zeef, en controleer deze na het schoonmaken of er misschien siliconen ringetjes in achter zijn gebleven.

Tip 5: Zit alles wel goed vast en aangedraaid?
Let erop dat u alle onderdelen goed en stevig vastdraaid, doch niet muurvast, handvast is genoeg. Verder is het bij een CE4, CE5, iClear 16 of GS H2 van belang dat het kunststof buisje naadloos aansluit op het metalen ringetje. Zit hier ruimte tussen en zit het buisje scheef? Duw deze dan weer aan. Dit kan gebeuren als de e-sigaret bijvoorbeeld in uw broekzak of tas bekneld heeft gezeten.

Werken bovenstaande tips niet?
Neem dan a.u.b. contact met ons op via het contactformulier. Wellicht is er nog iets dat u over het hoofd heeft gezien tijdens het gebruik van uw elektrische sigaret of is er sprake van een fabricagefout, wat in zeldzame gevallen voor kan komen.