DIY E liquid mengen

Zelf e liquid mengen

Bent u nog steeds op zoek naar de juiste smaak voor uw e-liquid maar heeft u deze nog niet gevonden? U kunt deze ook zelf mengen en zo helemaal naar uw eigen smaak aanpassen!
Wij bieden zeer goede e-liquid base aan van het merk HG, hiermee kunt u eenvoudig uw base mengen op het gewenste nicotinegehalte. Dan hoeft u er alleen nog maar smaakstoffen aan toe te voegen.
Naast dat het gewoon erg leuk is om zelf uw e-liquid samen te stellen is het ook nog eens goedkoper dan kant-en-klaar e-liquid kopen.

 

Benodigdheden

Om zelf uw eigen e-liquid te mengen heeft u e-liquid base en smaakstoffen nodig. Verder heeft u natuurlijk lege flesjes nodig om de liquid in te mengen. Hiervoor hebben wij naaldflesjes met een inhoud van 10ml in ons assortiment. Om de hoeveelheden gemakkelijk af te meten kunt u het beste een spuitje gebruiken.

 

Hoe meng ik de base op het gewenste nicotinegehalte?

U kunt de base op het door u gewenste nicotinegehalte brengen door 0mg base en 36mg base samen te mengen.
Wij adviseren u om nooit hoger dan 18mg te dampen. U verdunt uw 36mg e-liquid base dus altijd minimaal met 50% 0mg base om op 18mg te komen.

Mengen van de verschillende nicotinegehaltes:

18mg: 50% 36mg base en 50% 0mg base (bij 10ml base: 5ml 36mg en 5ml 0mg)
12mg: 33,3% 36mg base en 66,7% 0mg base (bij 10ml base: 3,3ml 36mg en 6,7ml 0mg)
6mg: 20% 36mg base en 80% 0mg base (bij 10ml base: 2ml 36mg en 8ml 0mg)
0mg: 100% 0mg base

U kunt in bovenstaande mengverhoudingen nog variëren om uw PG/VG ratio aan te passen! U kunt van 1 van de bases dus een gedeelte PG en een gedeelte VG gebruiken.

 

Smaakstoffen toevoegen

Wij bieden op onze webshop Capella Flavor Drops smaakstoffen aan. Dit is een merk dat geproduceerd wordt in de USA en voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. Deze smaakstoffen zijn ongezoet, bevatten geen vetten en dus geen calorieën! Deze smaakstoffen zijn ook goed te gebruiken in voedsel of warme/koude dranken. Het is dus echt een multi-pupose smaakstof.
U gebruikt tussen de 10% en 15% Capella smaakstof, dit is afhankelijk van uw smaak. Begin met 10% smaakstof en proef dit eerst nadat het een tijdje heeft staan steepen. Dan kunt u later altijd nog een paar druppels extra toevoegen.

 

E liquid calculator

U hoeft de mengverhoudingen van uw eliquid niet allemaal zelf te berekenen, daarvoor zijn online calculators beschikbaar. Die van E-liquid recipes gebruiken wij zelf erg veel, deze is gemakkelijk in gebruik en u kunt zelfs uw recepten opslaan zodat u deze later weer kunt raadplegen, of aanpassen natuurlijk!

 

E liquid steepen

En nu komt het moeilijkste gedeelte, wachten... Als u uw e-liquid heeft gemengd dan moet deze eerst nog een tijdje staan om te steepen of rijpen. Er zijn verschillende manieren om dit proces te versnellen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een Ultrasoon reiniger. Wij zijn echter van mening dat gewoon laten staan het beste werkt. Wij adviseren minimaal 1 week te wachten met dampen van de e-liquid en tijdens het steepen dagelijks meerdere malen goed te schudden. Door dit rijpingsproces ontwikkeld de smaak zich goed, dit zult u ook aan de kleur van de e-liquid zien, deze wordt namelijk steeds donkerder.