Morgen in huis!Op werkdagen voor 21.00 besteld.
Gratis retournerenBinnen 14 dagen.
Gratis verzending vanaf €40,- naar NL/BE/DE
Makkelijk & veilig betalen
Veilig achteraf betalen
Tel. momenteel niet bereikbaar

Clearomizer schoonmaken

Als uw clearomizer minder goed gaat presteren dan kunt u deze in de meeste gevallen schoonmaken om de levensduur te verlengen. Ook als u een ander smaakje wilt proberen is het aan te raden om de clearomizer eerst schoon te maken om de oude smaak eruit te krijgen. Dit is erg eenvoudig om te doen als u eenmaal weet hoe dit moet, aangezien vrijwel alle clearomizers helemaal of gedeeltelijk te demonteren zijn.
Hieronder volgt een uitleg per type clearomizer over hoe u deze het beste zelf kunt schoonmaken.

Schoonmaken van de de top coil clearomizers:
o.a. CE5, iClear 16, iClear 30, (mini) Vivi Nova, Justfog Maxi

U kunt al onze 'top-coil' clearomizers demonteren. Indien u deze wilt schoonmaken is dat de eerste stap die u neemt.
Draai alle onderdelen uit elkaar en spoel deze onder de kraan af met warm water. Let erop dat u hierbij geen siliconen ringetjes verliest. Spoel de onderdelen eventueel af boven een vergiet of zeef om dit te voorkomen. Droog alle onderdelen daarna met keukenrol of een tissue af. De wickjes (touwtjes) van de coil kunt u voorzichtig droogdeppen. Trek niet aan de wickjes als u dit doet maar zorg dat ze op hun plaats blijven. Verwijder het siliconen afdekdopje dat op de coil zit, vervolgens kunt u een dryburn doen. Hoe dit moet wordt onderaan deze pagina beschreven.


Schoonmaken van de bottom coil clearomizers:
o.a. Kanger (mini) Protank (2/3), eVod BCC, T3s/MT3s, GS H2

De 'bottom coil' clearomizers (met de coil onderin) kunt u op ongeveer dezelfde manier schoonmaken als de top coil clearomizers. In veel gevallen is alleen alle onderdelen afspoelen, droogmaken en in elkaar zetten voldoende. Mocht de coil ernstig vervuild zijn of erg slecht presteren dan kunt u deze ook demonteren en een dryburn geven.
Hoe u dit het beste kunt doen als volgt: laat de coil in de basis geschroefd zitten en draai de basis op een batterij. Verwijder dan het siliconen ringetje dat om het uitstekende staafje zit en bewaar deze. Verwijder dan het staafje door deze voorzichtig heen en weer te bewegen (lukt dit niet pak er dan een tangetje bij). Verwijder vervolgens voorzichtig de losse wickjes (flavor wicks) die boven op de coil liggen met een pincet. Zorg ervoor dat u de wickjes niet kwijtraakt of dat ze uit elkaar vallen. Doe vervolgens een dryburn, zoals hier onderaan de pagina wordt beschreven. Als u dit heeft gedaan kunt u de flavor wicks weer terug plaatsen op de coil. Duw vervolgens het staafje weer op zijn plaats en zorg dat deze er stevig in zit. U kunt de basis op de kop houden en stevig op een tafel drukken zodat het staafje vast klikt. Doe dan het siliconen dopje weer terug op het staafje en monteer de clearomizer weer.


Wat is een dryburn en hoe moet ik dit doen?
Als u een dryburn doet, betekent dat letterlijk dat u de coil schoon brandt. Deze is door liquidresten vaak aangekoekt en zwart gekleurd. U doet een dry burn als volgt:
Draai de basis met coil op een batterij en zorg dat u de coil/gloeidraad kunt zien (dus verwijder eventuele flavor wicks of siliconen dopjes). Vervolgens schakelt u de batterij gedurende 3 seconden in en laat deze weer 3 seconden los. Blijf dit herhalen totdat u de coil mooi rood ziet gloeien en er vrijwel geen damp meer vanaf komt. U kunt de clearomizer weer monteren en gebruiken.


Wat als het schoonmaken geen verbetering geeft?
Als het schoonmaken niet helpt is de coil te ver versleten. U dient de coil dan te vervangen voor een nieuwe. Een nieuwe coil dampt natuurlijk altijd beter dan een gebruikte coil die schoongemaakt is.